Wandelroute Borgloon: Tussen de appelbomen

Afstand Gent: 150 km

Wat: Wandeling / Natuur


Borgloon, de streek van de fruitboomgaarden 


Iedereen kent wel de streek van Haspengouw. De mooiste beelden die we kennen zijn tijdens de bloesems. Duizenden bloemetjes, moet een prachtige ervaring zijn!! Dit staat al een tijdje bovenaan mijn dringende must do’s in België – lijstje, maar het probleem is dat de start van die bloei nooit gekend is en snel ten einde is. Resultaat: We zijn er nog nooit geraakt, verdorie.


Leuk seizoen: de appelpluk! 


Maarrrrr … Niets houd je tegen om een ander seizoen te gaan? Waarom niet tijdens de pluk, kan toch niet mis zijn dacht ik? Dus reden we in september naar Borgloon, parkeerden onze wagen aan de kerk, wandelschoenen aan, beetje zonnecrème smeren, snel nog inkopen doen in de lokale Spar voor een picknicktop en hopla: we zijn vertrokken!


Wandelen in Borgloon 


Er vertrekken 4 wandelingen vanuit Borgloon, elk met een eigen kleur en afstand (De kaart vind je terug aan het toeristisch Informatiepunt, vlakbij het kerkplein). De kortste wandeling is 4 kilometer, de langste 12 kilometer. Wij deden de wandeling van 8,5 km = oranjewandeling. Niet te lang, niet te kort, ideaal! Route gekozen? Volg de gekleurde pijltje van de betreffende route.  


Op onze wandelroute lag onder andere Grootloon, wat een mini en méga schattig dorpje. We chillden ook even bij het doorkijkkerk oftewel kerkje between the lines genoemd. Het symbool van de streek, jullie wellicht wel gekend. En daarnaast: appels, appels en appels. Een zalige setting om ons picknickdeken uit te spreiden tussen de vele appelbomen. Héérlijk om zo te lunchen: back to basic. Voor mij is een picknick trouwens de meest zalige manier om te lunchen tijdens een wandeling.


Wandelen Borlgoon
Doorkijkkerk
Wandelen Haspengouw


Kasteel van Nieuwenhoven 


Wandelen bij zomerse temperaturen, daar hoort ook een frisse pint bij! Heel veel opties kwamen we niet tegen, maar dat hoeft helemaal niet als je op een leuk adresje botst. Op ons pad lag het Kasteel van Nieuwenhoven. Een deel van het kasteel doet dienst als bar. In de tuin met zicht op de vijvers kan je genieten van een verfrissend drankje.


Wandelen boomgaarden


Vespa huren Borgloon 


Idyllisch deze streek verkennen? Dat doe je vanop een vespa. Maar zoals heel wat van onze uitstapjes was dit een ingeving op het laatste moment en konden we de dag zelf geen beschikbare vespa’s meer vinden. Zijn jullie wat betere planners dan ons 😉? Wij contacteerden de volgende organisatie, leken mij faire prijzen en ook de voorgestelde routes spraken mij zeer hard aan: https://www.vesparoute.com/nl/location/detail/1/sint-truiden-haspengouw.