Klimmen en dalen langs de Sûre (LU)

Wat? Wandeling

Afstand Gent? 237 km


Wandeling Luxemburg
wandelen langs water Luxemburg
mooiste wandeling luxemburg
wandeling Martelange


Off the beaten track wandeling in Luxemburg

 

Smeer die kuiten maar, want dit is een pittige wandeling met de nodige hoogtemeters. De heuvelachtige wandeling vergt een beetje conditie, want het is 12 km klimmen, dalen en weer klimmen. Maar de inspanning is niet voor niets: de uitzichten zijn prachtig.

Deze wandeling wordt niet aangeduid met pijltjes, dus de route lees je af van de kaart. Tip: 4G is hier echt geen evidentie, dus download de kaart op voorhand.


Wandelen langs de Sûre, in valleien en op prachtige hoogtepunten

 

  • Start – en eindplaats: Bigonville moulin (jip, aan een oude molen), 9640 Rambrouch, Luxemburg. Je kan parkeren op de parking van het hotel of langs de weg.
  • Eerst heb je een pittige klim naar boven waar je meteen al kan genieten van een eerste wawww-momentje.
  • Na de klim kom je op een open plek waar 2 kanonnen staan, restanten van de oorlog. (Niets speciaal, maar ik geef het even mee als herkenningspunt zodat je zeker weet dat je nog juist bent 😉)
  • Dan daal je terug af om een gans stuk langs de rivier de Sûre te wandelen. Een super rustgevend deel van de wandeling. Heb je je picknick bij? Op het einde van dit stuk is een open veld aan het water, de ideale lunchplek. 
  • Daarna ben je even in de bewoonde wereld: je kruist een dorp waar vooral paarden de show stelen. (Naar het schijnt is deze regio bekend voor paardenfokkers.) Hier zijn helaas niet echt leuke barretjes of een winkel om even bij te tanken. 
  • Het laatste deel ga je opnieuw door het bos, gevolgd door een klim en zo daal je terug neer naar de startplaats van de wandeling.


Ardennen Luxemburg wandelen
wandelen sûre
wandelen water Ardennen
Daguitstap natuur Luxemburg
Wandeling 10 km Luxemburg
Wandelen grens België Luxemburg