Wandelen in de Hoge Venen: Les Trôs-Marets

Wat? Wandeling

Afstand Gent: 212 km


Wandelen Ardennen
Hoge Venen
Les Trôs-Marets wandeling


Wandelen door het dal van Trôs-Marets


Wandelen in het ongerepte Trôs-Marets-dal, zet dit zeker op je lijstje als je in de buurt bent! Vanwaar de naam? De Trôs-Marets is een riviertje dat zich een weg zoekt doorheen het Ardense landschap.


De wandeling biedt super veel afwisseling: naaldbossen, riviertjes, open velden en dicht begroeide bossen. Er zijn 2 wandelingen: eentje van 9,1 km of 5 km. Wij kozen voor de laatse route. Zondag, laat in actie geschoten, dusja ….


Start- en eindpunt is het hotel-restaurant Ferme Libert (Route de la Ferme Libert 33, Malmedy) met voldoende parking. Hier vind je een informatiebord met de belangrijkste details van de wandeling. Ready? Volg de wegwijzers met gele kruisjes en rode rechthoekjes! Ook zul je de symbooltjes van een GR-route tegenkomen: De route loopt namelijk deels over de GR 56.


Wandelen Malmedy


Wandelen in de Hoge Venen: puur natuur


De wandeling kan je als het ware indelen in 3 delen:

  • Deel 1: dwars door het dennenbos – je hoort het water stromen, afdalen maar!
  • Deel 2: Je bent in het dal en nu loopt de route langs het water. Beetje klauteren en klimmen over de rotsen, hier voel je je echt in het midden van de natuur. Verderop loopt het pad omhoog en stap voor stap verlaat men het dal.
  • Deel 3: Na een beklimming loop je op de kam van de heuvels – uitzicht. De naaldbossen zijn omgeruild tegen loofbossen. Picknick bij? Dan is deze plek hier wel ideaal voor!Les Trôs-Marets
Hoge Venen
Ardennen
Hoge Venen natuur


Lunchen in Malmedy? Check zeker eens “Boulangerie Halmes”


De Waalse keuken, eerlijk gezegd niet zo’n fan van. Op de kaart vind je vooral grote en zware maaltijden. Kan wel voor een keer, maar een voor een gans weekend passen we liever.


Ben je in Malmedy en op zoek naar een lichte lunch? Boulangerie Halmes vonden wij een echte aanrader: een leuk terras dat uitkijkt op de grote markt van Malmedy, verse njummie smoothies en een gevarieerde eetkaart van croques, slaatjes tot een wafel met alles erop en eraan die je wellicht eerlijk hebt verdiend na je wandeling in de buurt. Smakelijk! x