Wandelen langs de Leie: Afsnee-Keuze wandelroute

Wat? Wandeling

Afstand Gent? 6 km 


De Afsnee Keuzewandelroute is zo’n wandeling dat je op elk moment van de dag kan doen, in elk seizoen. Een zondag zonder plan, maar wanneer we toch efkes naar buiten willen? Dan nemen we vaak de auto richting Afsnee, waar deze mooie wandelroute start.


Wandelen in Afsnee
Afsnee Keuze wandelroute


Van Afsnee… 

De eerste lus vertrekt vanuit Afsnee, hier kijk je vanaf een aardepad uit op de villa's en de mooie dorpskern van Sint-Martens-Latem. Maar de mooiste eyecatcher van deze wandeling: de Leie. Neem hier af en toe een bootje bij: een prachtig wandelpad in de Leiestreek!


Naar de Keuzemeersen … 

Het tweede deel van de route brengt je naar een stukje puur natuur in het lager gelegen natuurgebied Keuzemeersen. Geniet hier in het voorjaar en de zomer van de talrijke aanwezigheid van verschillende vogelsoorten.


2 lussen, je kan dus zelf je wandeling samenstellen 

Liever een korte wandeling? Dat kan ook! Je kan ervoor kiezen om enkel het lusje van Afsnee te doen, deze vind ik persoonlijk de mooiste. De Goedingebrug is een knooppunt op deze route dus je volgt vanaf hier dan terug de bordjes richting Afsnee dorp.


Wandelroute afsnee
wandelen sint-martens-latem
wandelen langs de Leie
wandelen Leiestreek
Mooiste wandeling Oost-Vlaanderen
wandeling Gent


Wandelen in Afsnee praktisch 

  • Startpunt: Afsneedorp, 9051 Afsnee (Hier wandel je de Veurestraat in)
  • Afstand: 9 km
  • Niet buggy toegankelijk
  • Nat? Doe stevige stapschoenen aan
  • Route: volg de zeshoekige bordjes 
  • Ps: Eerlijk is eerlijk, afhankelijk van de wind kan het lawaai van de autostrade op de achtergrond voor sommige wandelaars storend zijn. Echter, dit was voor ons nooit echt een probleem.


wandelen Keuzemeersen
wandelroute Leie