Wandelen bij Antwerpen: Hobokense Polder

Wat? Wandeling

Afstand Gent? 63 km


Wandelen in de groenste long van Antwerpen 


Tussen de Schelde en Hoboken ligt de Hobokense Polder: de grootste groene long van Antwerpen Stad. De natuur kreeg hier vrij spel en er ontstond een prachtig fauna en flora. Een gebied vol van rust en stilte, maar toch op een boogscheut van Antwerpen stad!


Wandelen provincie antwerpen
wandelen langs de schelde


Wandeling Hobokense Polder: Checklist


Wat kan je afvinken op de wandeling? 


  • Pure wandelpaden, geen rijbanen
  • Galloways op je pad. Je komt ze gegarandeerd tegen tijdens de wandeling, want ze mogen vrij rondlopen in de begrazingsgebieden
  • Kuieren langs de Schelde
  • Vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken: vele uitkijkpunten aan de watervlakten
  • Vlonderpaden die ervoor zorgen dat je voeten niet te nat worden
  • Makkelijk te volgen door de AS-adventure pijltjes
  • Je kan ook even rusten bij Taverne De Schorren (staat mooi aangeduid met een pijltje, want dan moet je even van de wandelroute). Hier heb je een mooi zicht over de Schelde. Helaas niet open tijdens corona, dus konden we hier zelf niet neerploffen.
  • Mega leuk voor de kids: In Taverne De Schorren kan je een gratis rugzakje lenen voor een leuke doewandeling met mascotte Whoppie


wandelroute galloways
wandeling galloways
wandelen galloways
wandelen Hoboken
Hobokense polder
Hobokense polder wandeling
mooiste wandeling
wandelen As adventure
wandeling antwerpen


De wandeling vind je hier. Wij volgenden op de kaart de paarse/witte stippellijntjes, zo'n 7, 5 km. Op de route wordt dit duidelijk aangeduid met A.S Adventure pijltjes. Parkeren doe je aan het station van 'Hoboken Polder' en 200 meter wandelen richting Antwerpen start de wandeling. Je zal dit duidelijk zien: aan de ingang van het natuurdomein staat een groot infobord waar je niet naast kan kijken.


Ps: de Hobokense Polder werd in 2016 nog verkozen tot wandeling van het jaar door de provincie Antwerpen. En zeker niet onterecht!