Virtuele teamactiviteit in The Park

Afstand Gent: 0 km

Wat: Originele activiteit/ VR


Virtual Reality, het is een hot topic maar voorlopig dringt het nog niet binnen in de gewone huiskamer. Het zou de werkelijke wereld via een VR bril exact hetzelfde kunnen nabootsen. Door je bril op te zetten kan je overal ter wereld zijn: In een museum in New York, het NASA station in de ruimte of een voetbalstadium in Argentinië. Ongelooflijk dat zoiets kan en benieuwd hoe dit binnen enkele jaren een impact zal hebben op ons dagelijks leven.


Ondertussen beginnen hier en daar ook bij ons de VR speelhallen op te duiken. En recent is er wel eentje heel dicht bij huis geopend: The park in Dok Noord. The Park is een entertainment centrum, maar geen klassieke speelhal: je vindt er enkel en alleen VR spelletjes. Het stond al een tijdje op ons lijstje en lucky us, we gingen er deze zomer met de familie heen!


The Park


The Park op Dok Noord 


The park kan je vinden op het eerste verdiep van Dok Noord 7. Parkeren kan je aan het water of de ondergrondse parking. Ook in Antwerpen en Hasselt vind je zo’n VR area. Je kan niet zomaar op de bots binnenkomen, reserveren is een must aangezien het ondertussen heel populair komt als bedrijfsactiviteit, familie uitstap, vrijgezellenfeest.


Van zodra je de VR bril opzet, zit je onmiddellijk middenin een levensecht spel. Aparte ervaring, want je weet dat je in werkelijkheid helemaal ergens anders bent! Als opwarming was de opdracht om over een balk te lopen die uitsteekt in een torenhoog gebouw in een virtuele stad. Uiteraard ligt in het echt de balk gewoon op de grond, maar van zodra je die bril opzet wordt het serieus: Je hoogtevrees celletjes beginnen echt te werken, zweten inclusief en het vergt je heel veel moed om de makkelijke opdracht “tot op het einde van de bak lopen en springen maar” te voltooien. Het heeft me een tijdje gekost, maar de sprong is uiteindelijk gelukt. Al was het wel met een bijhorend paniekschreeuwtje omdat je als het ware enkele seconden naar beneden gaat in vrije val. Blij dat ik het overleefd had 😊


VR spel 'De Dag'


Daarna was het tijd voor het echte werk: Als team werden we ingeschakeld door de politie om enkele gijzelaars te bevrijden in een bankkantoor. De overval gebeurde vroeg in de ochtend en er zouden 2 kinderen betrokken zijn… Klinkt je bekend? Inderdaad, de serie De Dag. Deze keer niet vanuit je luie zetel, wel als lid van het Swat team. Net als in het echte heeft elke agent een wapen en een oortje in nauw contact met de inspecteur voor duidelijke instructies. De bedoeling is om met z’n allen zo goed mogelijk samen te werken en zo snel mogelijk de bom te ontmantelen alsook de gijzelaars te bevrijden. Het is niet te beschrijven hoe écht deze beleving voelt. Ook al bestaat de ruimte enkel en alleen uit een zwart tapijt. De scène klopt, tot in de kleinste details! En je zit er midden in!! Een virtuele wereld, hoe beleef je dat dan? Zo denk je bijvoorbeeld dat je effectief tegen een muur staat te leunen om beschutting te zoeken voor de scherpschutters, maar val je er gewoon door: Tuurlijk staat daar geen echte muur! Of denk je de liftknop te kunnen induwen om naar het volgende verdiep te gaan, maar uiteraard ben je maar aan het duwen op lucht: Nope, geen tastbare liftknop!


Veel gelachen, prachtig teamwork en geen doden onder ons. Unieke ervaring! The Park is een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een unieke activiteit. Via deze link vind je alle nodige informatie.

Virtual Reality spel
The Park
teambuilding Gent