Cruise door de prachtige Kempen vanop een Vespa!

Afstand Gent: 103 km

Wat: Vespa/ Originele activiteit


Jaarlijks gaan we met de familie op verrassingsreis. De tip deze keer: een wesp. Een activiteit met een wesp, wat zou dit in godsnaam kunnen zijn? Creatieve denkpistes voorgelegd, maar helaas. De oplossing: Vespa is het Latijnse woord voor wesp. We hadden dit nooit geraden, maar gelukkig mochten we toch mee op de Vespa trip door de Antwerpse Kempen! 


Fun on wheels? ’T zal wel zijn!


Vespa huren Kempen


Vespa huren in de Kempen? Delta Motorcycle NV 


Wij huurden onze vespa’s bij Delta Motorcycle. Op het internet vind je hen terug onder de volgende naam: https://vespaverhuurkempen.be/ Het verhuurbedrijfje is gelegen in de Otterstraat 120 te Torhout (tel. +32 (0)485 78 84 91). Tip: Je kunt gratis parkeren op de parking in de Boomgaardstraat. De Vespa’s die je hier kan huren zijn het model Primavera 50. Voor mij is een vespa een vespa, maar geef het toch even mee voor de echte kenners onder ons 😊 Wat ik dan vooral belangrijk vond? Dat het een leuk kleurtje en mooi onderhouden is, wat zeker het geval was! Je mag met de Vespa’s rijden als je 18 jaar oud bent en beschikt over een rijbewijs B (auto) of A3/AM (bromfiets). Nog nooit gereden? Geen probleem, na een paar oefenrondes heb je het gegarandeerd snel onder de knie. Vergeet niet: voor alles is een eerste keer! En uiteraard is voor iedereen een helm verplicht. Altijd handig om te weten: er is een goed-weer-garantie. Dit betekent dat wanneer de weersomstandigheden té ongunstig zijn om de tour te doen, je tot 24 uur voor vertrek je reservatie kosteloos kan annuleren en verplaatsen naar een andere datum.


Een opmerking die ik toch wel wil meegeven: je merkt wel dat er niet veel aanbod is in de buurt, ik vind de prijzen nogal aan de hoge kant… Echter deel ik deze toch graag met jullie, omdat onze vespa dag gewoon perfect was!


Here we go: de Kempen ontdekken op een vespa


Op één van de Vespa’s zit een ingebouwd GPS systeem. Zeer makkelijk, zo hoef je niet te sukkelen met gsm’s en google maps, maar kan iedereen op zijn gemak scooteren. Verstand op nul, je hoeft enkel en alleen de route te volgen. Je kan op voorhand kiezen uit verschillende routes, wij hadden een ganse dag voor ons en kozen eentje van 80 km.


 De Antwerpse Kempen is zeer gevarieerd, denk aan bossen, weides, pittoreske boerderijtjes, toffe barretjes, appelboomgaarden, het kasteel van Corsendonk, kleine steegjes, … Door je op een Vespa te verplaatsen krijg je op een zapig tempo toch een duidelijk beeld over de regio. Zin om ergens te stoppen? Waarom niet! Zo vrij als een vogel, dat is één van de leukste voordelen van deze dagtrip. Zo maakten wij een tussenstop aan het Kasteel van Corsendonk: 11 uur, tijd voor een aperitiefje! De naam “Corsendonk” verwijst naar de priorij van Corsendonk, een voormalig augustijner klooster. Hier werd later dan ook het bekende patersbier gemaakt ‘Corsendonk’. Deze werd door ons met veel plezier geproefd en goedgekeurd.   


Huren vespa Limburg
Corsendonk drinken
Corsendonk brouwerij

Picknick stop 


Leuk extra: Optioneel kan je opteren om een picknickmand bij je Vespa te bestellen. Deze bestaat uit allemaal lokale producten van de regio. (Beleg, eitjes, een koffiekan, sandwiches, home made confituur, bio sapjes, … en een njummie afsluiter: Heerlijke verse aardbeien). Deze picknick is mogelijk vanaf 4 personen en een weekje op voorhand te reserveren. Door dit concept ben je lekker vrij om zelf te kiezen waar en wanneer je gaat lunchen. Op de route genoeg idyllische spots die kunnen dienen als picknickplek. De weergoden waren ons die dag zeer goed gezind, dus na onze lunch breidden we er ook nog onder de bomen een korte siësta aan. Stiekem aan het wegdromen over mijn eigen appelblauwzeegroene Vespa …


Uitstap met vespa
Picknick Antwerpse Kempen
Vespa België huren