Tips voor klein geluk binnenshuis bij minder weer!

Januari, februari… Geen cadeautjeszoektocht meer voor de feestdagen, of picknicks op de agenda door het natte weer. Voor mij persoonlijk de moeilijkste periode om je dagen op een leuke manier in te vullen. Toch probeer ik er het beste van te maken! 

Enkele van mijn tips om je niet te vervelen binnenshuis?


Tip 1: Comfy homewear! 


Gezelligheid, dat creëer je niet enkel met factoren rondom jou, maar het is belangrijk om te starten bij jezelf. Dit kan je doen door makkelijke, comfortabele kledij te dragen. Je vindt tegenwoordig heel wat homewears, in alle kleuren en formaten.


Ik vond een super leuke loungewear bij de Hünkemoller. Zoals je ziet, veel keuze. Voor de nieuwsgierigen, tegenwoordig vind je mij op zondag vooral in deze outfit. Een absolute aanrader, zo’n heerlijk, zacht stofke. Door het heerlijke stofje krijg je een slowwww downnn gevoel en is het nog makkelijker om te genieten van je lazy dagje.


Homewear mooi
Homewear hunkemoller


Tip 2: Geef je huis een mini make-over


Op dagen dat het weer niet uitnodigt om erop uit te trekken, is ideaal om tijd vrij te maken voor verandering in je huis! (Want no way dat we hier tijd voor vrij maken van zodra de lente terug in ’t land is.) Een leuke nieuwe touch hoeft helemaal niet groots te zijn, op Pinterest vind je genoeg inspiratie!


Wat wij reeds hebben aangepakt?


 • Zellige tegels plakken in onze keuken! Byebye lelijke witte spatwand. Hellowwwww schone tegelkes!
 • Nieuw kleurenpalet kussens in de zetel (Lekker matchen, online kan je zoveel vinden dus je hoeft het huis niet uit!) En voor mij geldt: hoe meer, hoe beter 😉
 • Een nieuwe eyecatcher in onze leefruimte: landkaarten die voor ons een speciale betekenis hebben! Herinneringen in huis creëren altijd nog meer een échte thuis.   
 • Tijdens corona had ik een drang om al onze lampen aan te pakken. Een kantje in mij waar ik mij helemaal niet bewust van was, haha! Geef toe, een mooie lamp kleedt toch meteen de ruimte aan, niet?


Activiteiten bij slecht weer thuis
Activiteiten binnen als het regent


Tip 3: Quizzzzzz time 


Quizen met vrienden en familie in tijden van corona, dat kan perfect ook digitaal. Niet enkel het spel op zich spelen vind ik leuk, maar ook de voorbereiding, het creatieve denkwerk. Dus maak voor de gelegenheid eens je eigen quiz! Hilarische momenten verzekerd, ideaal voor regenachtige dagen.


Bij deze m’n 2 favorietjes die we hebben uitgewerkt de voorbije periode:


Homo Universalis familie quiz 


De Homo Universalis, een begrip dat elke Vlaming ondertussen wel kent. Opdrachtjes aangaan tegen elkaar totdat er uiteindelijk één winnaar overblijft. En om de winnaar echt een winnaar te laten voelen, voorzag ik een trofee: een gepersonaliseerde Universalis t-shirt.


Stap 1: Maak een lijst met (speelse) opdrachtjes. Inspiratie voor opdrachtjes:


 • Ik ga op reis en ik neem mee … Wie valt het eerste af?
 • Onthoud in één minuut zoveel mogelijk cijfers van het getal π. Minuut gepasseerd? Neem pen en papier en noteren maar.
 • Zeg om het langst AAAAAAA. Hier heb je enkel een timer voor nodig.
 • Blind tekenen: wie tekent het mooiste Bounty strand?
 • Wie knoop het snelst een balon en houdt deze zonder handen zo lang mogelijk in de lucht?


Stap 2: Maak een Homo Universalis familie t-shirt


 • Maak op je pc je eigen logo, gebaseerd op het logo van de homo Universalis. Wij veranderden de ‘homo’ in de naam van de familie. Met andere woorden: de ‘Vercruysse Universalis’.
 • Je print het logo in spiegelbeeld met een inktprinter op transferpapier. Geen transferpapier in huis? Wij kochten het transferpapier op bol.com
 • Zoek een t-shirt in effe kleur. Ik koos voor een wit exemplaar, zodat het logo mooi opvalt!
 • Het logo overbrengen van papier naar textiel doe je door te strijken! Zet je strijkijzer op de heetste stand, leg bakpapier tussen het papier en je t-shirt, ga een minuut over het oppervlak en wat extra duwen mag. Trek het vel papier voorzichtjes los en de t-shirt is klaar!


Klank en beeld nodig om de stappen nog eens goed te bekijken? Dit filmpje helpt je alvast op weg! 


zelfgemaakte familie quiz


Je eigen 'Rad van Fortuin'


 • Stap 1: Zoek een rad, of maak er zelf eentje. Bij de Ikea vind je een rad dat zeer hard trekt op het rad van fortuin. 


 • Stap 2: Plak bedragen op de verschillende vlakken van het rad. Héél toevallig heeft het Ikea rad evenveel nummers als het échte rad van fortuin rad. Ideaal, copy-paste die handel! (Naast de bedragen, heb je ook een vakje ‘bankroet’ en ‘you lost’).


 • Stap 3: Geen rad van fortuin zonder prijzenkast! Ik koos voor geen al te officiële cadeautjes. Zo kon je voor 300 euro pleisters winnen, 500 euro een flesje Grimbergen of een flesje Dreft voor maar liefst 700 euro! (Ter info: per ronde wordt er gemiddeld voor 2000 euro prijzengeld gewonnen.)


 • Stap 4: Bedenk een tiental thema’s als kapstok om op basis hiervan de te raden woorden te bepalen, leuk als deze typerend zijn voor de groep waarmee je speelt. Gaan jullie bijvoorbeeld jaarlijks met z’n allen naar zee? Zoek dan thema’s die hierbij aansluiten. Liggen de thema’s vast, zoek dan bij elk thema een gepast woord.
  • Bv Italië -> Fussili carbonara
  • Bv lachebekje -> Breedsmoelkikkerzelf quiz maken
quiz familie
persoonlijke quiz maken


Tip 4: Ga thuis op restau: Kook een 3-gangenmenu! 


Kookboeken, zo’n leuke investering! Ik kan er UUUUREENNNN in bladeren en zou het liefst meteen alle recepten willen uitproberen. Maar laten we realistisch zijn: ik daag mezelf elke week uit om één nieuw recept uit te proberen.


Maar in het weekend mag het wel wat meer zijn… Maak zelf een heerlijke 3-gangendiner. En dit hoef je niet alleen te doen, overtuig je lief, man, vriendin, of mama om er samen een activiteit van te maken. Muziekske aan (tegenwoordig heb je op Spotify playlists per thema diner: Mexican diner, Italian diner, romantic diner, … ), flesje wijn erbij, beke filosoferen, dek te tafel zoals dit hoort op restaurant en vooral genieten van al het lekkere eten!!


koken thuis


Tip 5: Puzzelen alleen voor kleine kinderen? 


Intermezzo: één van mijn favoriete spaanse woorden is het woord voor puzzel, namelijk rompedecabezas, oftewel : breek-je hoofd. Hoe zalig is dat vertaald? Swat, dit gezegd zijnde!


Elke winter komt hier wel één puzzel op tafel terecht. Glaasje wijn, hapjes voor de hele avond, muziekje en samen puzzelen maar! Mijn geduld wordt vaak op de proef gesteld, dus ik moet toegeven dat Pieterjan z’n aandeel groter is dan het mijne. Een heerlijk gevoel omdat je zo gefocust bent en aan niets anders denkt, maar eigenlijk maken we er nooit tijd voor. Ideale gelegenheid dus op een regenachtige dag!


Tip: Wijzelf hebben maar één puzzel en tijdens corona hadden we ons exemplaar echt wel gezien. Dus postten we op de facebookgroep van onze buurt: iemand zin in een puzzelswap? En ja hoor, dezelfde avond konden we aan de slag met een nieuw exemplaar.
VEEL GENIETMOMENTJES GEWENST! Xx

gezellig thuis