Surfers paradise: Tropical vibes in Knokke

Afstand Gent: 61 km

Wat: Drinks/Kids


Ik heb er mij ondertussen al bij neergelegd: België heeft geen witte zandstranden met palmbomen of turquoise water met bijhorende dolfijnen. Maar op van die prachtige zomerdagen droom je er toch stiekem van om ook in België zo’n chille, exotische plek te vinden? Heb ik zo’n dag dat ik echt nog eens dat tropisch gevoel wil voelen, dan trekken wij naar Surfers Paradise Beach bar in Knokke Heist!


Teambuilding aan zee
Surfers Paradise


Kidsproof beach paradijs in Knokke


Deze beach bar ligt verstopt tussen de duinen van Knokke Heist, richting natuurpark ’t Zwin (Gps: Zeedijk Het Zoute 0). Je denkt nu wellicht: Oela, het poepchique Knokke? Wel, bij Surfer’s Paradise heerst een andere sfeer dan de meeste beach bars in Knokke. Dit is een échte beach/ surfers bar. Zo eentje met waar de surfers blijven plakken nadat ze de golven getrotseerd hebben, waar zuiderse muziek door de boksen klinkt, je ongegeneerd tot ’s avonds in je zwemkleren kan blijven zitten en waar iedereen zich meer dan welkom voelt.


Wat de kaart betreft: Je vindt er de standaard dranken en de basic snacks (Broodje, croque, slaatje, ijsje, … ). Zoals in vorige blogs, geef ik hier ook wel even mijn persoonlijke mening. De laatste tijd ben ik toch een beetje ontgoocheld in de prijs/kwaliteit. Bijvoorbeeld 6 euro voor een mini glaasje rosé geserveerd door een norse ober. En dan heb je nog eens de 50 cent voor elk toiletbezoek ook al nuttig je een drankje, mag ik het overpriced noemen? Maar mocht je in de buurt zijn, blijf ik het ergens wel een leuke aanrader vinden omdat de setting zo chill is en je in no time helemaal aangepast bent aan het surfers leven in de club.


Naast een snelle hap, is het ook ideaal om heerlijk te ontspannen, en dit vooral voor de kids. Er zijn 2 grote trampolines, een mini speelplein, een volleyveld en helemaal gek: zelfs een jacuzzi met zicht op zee - HALLELUJA! Dus terwijl de volwassenen kunnen genieten van een drankje in één van de lounge hoekjes met de voetjes in ’t zand of aan ‘t chillen zijn in een hangmatten, vermaken de kids zich ook prima. Ideale combi!


Teambuilding Knokke
Met kinderen in Knokke
Strand Knokke


Actie op het water!


Tijd voor actie? Dan ben je hier aan het juiste adres, want er is een mooi gamma aan wateractiviteiten Waag je aan een surfles, ga paddlen op een mega sup of probeer een initiatie kitesurf. Deze laatste kan je trouwens ook allemaal boeken als teambuildingactiviteit, ideaal voor als je met een grote groep bent of de collega’s op een andere manier wilt leren kennen. In de vakanties zijn trouwens ook heel wat kampjes voor de kinderen. Dus voor gelijk welke groep is er een perfect aanbod. 


Surfers paradise heeft ook een klein broertje, namelijk Lake side paradise. De 2 clubs liggen op 5 km van elkaar, allebei in Knokke. Het verschil is dat Surfers Paradise aan de zee ligt, Lake side aan een meer. Zelf ben ik hier nog niet geweest, maar het schijnt ook een leuke setting te zijn om hier iets te drinken: een gezellig terras aan het meer terwijl de echte durvers zich uitleven op het water tijdens een sessie waterski, wakeboarden an de kabelbaan. Sowieso ga ik hier ooit nog eens heen en dan horen jullie het sowieso!