Digitale street art wandeling in Oostende

Wat? Street art wandeling

Afstand Gent? 64 km


De meeste wandelingen die je op mijn blog leest zijn in volle natuur. Deze keer neem ik je mee naar een échte stadswandeling: the Crystal Ship Tour, een street art wandeling die je naar de lokale plekjes brengt in Oostende.


En het goede nieuws: Open lucht + gratis + blijvende kunstwerken = ganse jaar toegankelijk! 


street art wandeling


The Chrystal Ship, vanwaar de naam? 


Elk jaar krijgt 'The Chrystal Ship' een mooie plaats in het straatbeeld van Oostende. De naam verwijst naar een schip dat zogezegd jaarlijks voet aan wal legt in Oostende met een bemanning vol kunstenaars uit alle hoeken van de wereld. Deze kunstenaars verspreiden zich in alle uithoeken van de stad en laten overal street art achter, inclusief een mooi verhaal.


Street art wandelroute 

 

Je loopt sowieso enkele kunstwerken tegen het lijf tijdens een eigen wandeling door Oostende, maar je kan je ook laten begeleiden door een speciale chatbox: die vertelt je waarheen en geeft intussen uitleg bij de kunstwerken met tekst, interactieve vragen, foto's en video's.


Liever niet te veel digitaal gedoe op je wandeling? In het toeristisch Informatiepunt kan je ook gratis de wandelbrochure vragen. 


street art wandelroute
wandeling Oostende
wandelen in Oostende
Wandelen met kinderen Oostende


Downloaden van Chrystil ship wandelroute


Bij apps en digitale toestanden krijg ik altijd een paniekaanvalleke: dit is niets voor mij. Maar onterecht, dit was echt een fluitje van een cent:


Stap 1: Je gaat letterlijk chatten met de kapitein van het Chrystil ship via Messenger. Hiervoor start je dus een gesprek door de volgende link te openen: http://m.me/thecrystalshipoostende. Je Messenger gaat normaal automatisch open zodat het gesprek kan starten.


Stap 2: Je wandelt naar het toeristisch centrum van Oostende (Monaco-Plein 2, 8400 Oostende), het vertrekpunt van de wandeling. Aangekomen? Open opnieuw je Messenger, dan vraagt hij automatisch of je je bij het Toerisme van Oostende bevindt. Hier kies je ‘ja’ en de tour kan beginnen!


Zoals je ziet via op de onderstaande screenshots van de Messenger van The Chrystal Ship- Oostende: de wandeling spreekt helemaal voor zich! 


Tip: Zit je doorheen je wandelroute vast? (Je weet bijvoorbeeld niet waar de volgende stop is, je zoekt het dichtstbijzijnde restaurant voor een toiletstop ...) Typ 'help' en zo word je door de juiste optie aan te klikken verder op weg geholpen!

Kindvriendelijke wandeling
wandelen in Oostende
Oostende street art


Tip om de dag af te sluiten: Rooftop panorama De Grote Post


Het is cliché, maar de leukste avonden zijn meestal de spontane. Wat ook deze keer het geval was: op weg naar huis botsten we op een  nogal impressionant gebouw waar we mensen naar binnen zagen gaan. We volgden onze intuïtie en namen ook eens de lift naar het vijfde verdiep. Wawwwwwww, daar stonden we dan opeens in de pop-up gastrobar Panoroma van Cultuurcafé De Grote Post. Hier kan je tijdens de zomermaanden genieten van njummie drankjes en heerlijke gerechten met een mooi uitzicht over het Leopoldpark in Oostende. Ideaal om in stijl te genieten bij mooi weer!


(Ps: Reserveer best op voorhand om zeker te zijn dat je een plekje hebt op het rooftopterras! Alle info vind je hier)


restaurant Oostende
rooftop kust
rooftop Oostende