Op zoek naar de perfecte sneeuwwandeling in de Ardennen?

Afstand Gent? 240 km

Wat? Wandeling, sneeuwpret


wandeling hoge venen


Sneeuw, dat betekent erop uit! 


Wanneer onze weermannen sneeuw voorspellen in België, ben je zo goed als zeker dat er sneeuw te vinden is in de gebieden die hoger liggen dan 500 meter. In België betekent dit: de regio van de Oostkantons, waaronder de Hoge Venen. 


Wandelen in de Hoge Venen? Vaak bots je op de populaire wandelingen van Signal de Botrange. Oké, het is daar mooi. Maar laten we eerlijk zijn: door de drukte komt de pracht van een winterlandschap niet volledig tot z’n recht. Goed nieuws: de Oostkantons hebben meer te bieden dan slechts enkele populaire bestemmingen zoals Signal de Botrange! Naast de hoge Venen, heb je nog een paar andere pareltjes in deze regio van ons Belgenland! 


Yessss, het sneeuwt in de Ardennen!


Uiteraard zijn er heel wat andere alternatieven, al is het een beetje zoeken… Maar wij hebben per toeval eentje gevonden! Tegen de grens van Luxemburg en Duitsland deden we onze mooiste wandeling van 2020 (en met een coronajaar achter de boeg waren dat er hééééél wat om als referentiekader te gebruiken 😉) Dus op zoek naar de perfecte sneeuwwandeling weg van de drukte? Probeer dan de sneeuwwandeling in Grüfflingen.


  • Niet toeristisch, of in ons geval: niemand te bespeuren
  • Dennenbossen X 1 miljoen die je doen twijfelen of het nu België of Scandinavië was
  • Open weilanden, inclusief huppelende reetjes
  • Sneeuw, veel sneeuw! En dit witte goud in combinatie met de naaldbomen, dat zorgt gewoon voor een écht kippevelmomentje!


Ardennen sneeuw wandelen
sneeuwwandeling Ardennen
wandelen sneeuw hoge venen
winterwandeling oostkantons


Wandelen in Oost-België: Grüfflingen

 

We waren op weg van Malmedy naar Luxemburg toen we opeens in een mini sneeuwstorm zaten. We volgend ons gevoel, parkeerden langs de weg en zochten meteen naar een wandeling in dit gebied. Een mega handige website voor het samenstellen van wandelroutes in Oost-België is deze van ostbelgien.eu


Welke wandeling deden wij? Wij parkeerden aan knooppunt 77 in Grüfflingen. Dit heeft niet echt een adres, dus je rijdt op de kaart. Het knooppunt ligt net naast de weg, dus je parkeert in het bospad. Daarna wandelden we de volgende knooppunten: 77 - 14 - 29 - 55 - 77. 3 km. Inderdaad, maar 3 km! Niet van ons gewoonte, maar met de vele sneeuw en om de tien meter een wawwwwww-momentje was dit meer dan genoeg!Veel wandel – en sneeuwplezier!  


 

wandelen Hautes Fagnes
hoge venen wandelen winter
sneeuw ardennen