Overnachten in een prachtige hoeve vlakbij Brugge

Afstand Gent: 40 km
Wat: Unieke B&B
 


Mocht je een leuke Bed & Breakfast zoeken in de streek van Brugge en omringd willen zijn door een prachtige groene omgeving, dan heb ik hét adres voor jou: Stee 23 in Oostkamp. Inderdaad, Oostkamp en dus niet Brugge centrum. Maar laat het je zeker niet afschrikken: In ruil krijg je een oase van rust, dus de korte afstand naar het Brugse centrum is zeker de moeite waard! 


B&B Brugge
Hoeve Brugge


Last minute weekendje in Brugge

Op een verrassingsweekendje verbleven we er reeds in de zomer van 2018. Ze waren toen pas 2 weken open en we waren er helemaal weg van! Toen ik met een vriendin onlangs een last minute ingeving had om een Q time girlsweekendje te boeken op vrijdagavond en het aanbod van leuke/betaalbare adresjes nogal beperkt was, had ik meteen het idee: Waarom niet teruggaan naar Stee 23? En jip, we hadden geluk, deze was nog beschikbaar! Toen we de zaterdag aankwamen zei vriendin B. meteen: Goeie beslissing chica! De perfecte omgeving om bij te tetteren, véééééééél bij te tetteren ;)

B&B Stee 23: Een gerenoveerde oude hoeve

Waarom het zo’n leuk adresje is? Wel, er zijn eigenlijk heel wat argumenten. Aan jullie de keus of ze slagen voor jullie bucket-list test!


 • Eerst en vooral, het domein is super verzorgd en de details kloppen er helemaal! Dit geldt voor zowel de tuinen, de kamers als het gezamenlijke deel waar het ontbijt wordt geserveerd.
 • Zoals eerder vermeld: Stee 23 is niet in het centrum gelegen, maar ik vind het altijd wel leuk dat je in een rustige omgeving kan verblijven en wanneer je het wenst de drukte kan opzoeken (Liever zo dan omgekeerd).
 • Een echte oase van rust, want er zijn geen directe buren en het domein is omgeven door bossen.
 • Je wordt hier met open armen ontvangen en geen enkele vraag is te veel. Een dikke pluim dus voor de gastvrouw!
 • Een leuke insteek: de 5 kamers zijn omgebouwde paardenstalen!
 • Voor mij een pracht van een kamer. Ze zijn smaakvol ingericht (kon ik ze maar meenemen in een pakketje voor bij ons thuis) + elke kamer heeft vooraan een super cute terrasje!
 • En naast je eigen terrasje, zijn er op het domein allemaal cosy zithoekjes ingericht. Genoeg groene puntjes om op te laden dus!
 • Een leuk detail: overal kan je kunstwerkjes van de gastvrouw spotten, deze geven de B&B een persoonlijke touch.
 • Oh, wat heb ik er heerlijk geslapen: Als je in een stad woont ga je de stilte veel bewuster gaan ervaren. En de knusse bedjes hebben natuurlijk ook wel geholpen voor een heerlijke nachtrust.
 • Mijn hoogtepunt wanneer ik verblijf in een B&B: het ontbijt. Hier is het ontbijt subliem. Je krijgt nooit alles op en bovendien zijn heel wat zaken home made. Geen onbelangrijk detail: je hoeft je niet te haasten, je kan ontbijten tot 11u30.
 • Vanuit de B&B kan je verschillende uitstapjes plannen. De meeste mensen trekken naar Brugge (12 minuutjes rijden), maar je kan van hieruit ook perfect naar Damme (MOOOOIIIIII! En zie ook blogartikel met een solex door het Brugse Ommeland) of naar ’t zeetje. Genoeg opties dus om te doen in de omgeving.


B&B Brugge
Stee 23 Brugge
Brugge
B&B Vlaanderen