Slow down in de Ardennen: Camping Ile de Faigneul

Afstand Gent: 228 km
Wat: Camping
 


kamperen ardennen


Weekendje Ardennen 


Tijdens onze expatperiode hebben we vaak afscheid moeten nemen van vrienden. Ondanks het feit dat we zweerden aan elkaar om contact te blijven houden, was de lange afstand vaak de grote spelbreker in de mooie vriendschap. Maar gelukkig bleven enkele vriendschappen wel overeind. En hier is toch wel een unieke band ontstaan, omdat je samen iets apart hebt beleefd. Een fase in je leven dat je moeilijk kan delen met mensen die niet in dezelfde situatie hebt gezeten. Een van deze (expat)vrienden zijn Maarten, Nathalie en hun prachtige kids. Met ons zessen gingen we samen enkele maanden op ontdekkingstocht in Buenos Aires, Argentinië. Het was met vallen en opstaan, maar zo dankbaar dat we op elkaars pad kwamen.

En met hen maakten we plannen voor een lang weekend. Eind mei, ondanks dat het begin van de zomervakantie in zicht is, lijkt het vakantiegevoel nog zo ver weg: In het weekend is het vaak rushen door de vele todolijstjes. Daarom besloten we om er met z’n even volledig tussenuit te gaan. Back to basic. Eindbestemming: Camping Ile de Faigneul in de provincie Luxemburg.


Camping Ile de Faigneul


Op een eiland in Poupehan


De camping is gelegen in Poupehan helemaal op het einde van een smal weggetje, het is de derde en laatste camping die je zal kruisen op de weg. Je steekt een bruggetje over en dan ben je effectief op het “eiland van Faigneul”. Het is een kleinschalige camping, zo eentje waar je precies in no time iedereen kent en instant een happy gevoel krijgt. Het is omringd door de Semois en omgeven door groene bossen zo ver je kan zien.

De camping bestaat uit 130 plaatsen, waarvan een 60 tal langs de rivier, elk voorzien van stroomaansluiting. De mooiste plekjes zijn aan het water, dus als je reserveert benadruk dan expliciet wat jouw voorkeur is (wellicht wel langs het water ;)). 2 sanitaire blokken (douches en toiletten mèt toiletpapier) zijn aanwezig. De camping zelf heeft ook een basic cafeetje waar je kan genieten van een lokaal biertje of een frietje eten met de kids. Kinderen kunnen zich ondertussen uitleven op de speeltuin. Aan de receptie kan je elke dag je bestelling ontbijtkoeken plaatsen voor de volgende dag. Heerlijk om ’s morgensvroeg terwijl je helemaal nog niet zo wakker bent zonder gêne op je teenslippers in pyjama stijl met tientallen anderen aan te schuiven voor je ontbijt. Campingleven eerste klas! De dorpskern is op een 800tal meter verderop gelegen waar een kleine supermarkt, restaurants en cafés zijn.

Kamperen, wat doe je dan precies?


Geen zotte entertaintoestanden op de camping, maar in principe mag je je hier niet vervelen omdat je maar één taak hebt: genieten en tot rust komen te midden van de natuur. Ook de kinderen hebben hier eigenlijk niets specifiek nodig om hun dag te vullen. Keien, water en een zwembroekje aan en ze zijn vertrokken voor een paar uren! Heel wat kinderen waagden zich ook aan een kleine visvangst. Dus heb je thuis vismateriaal, neem die zeker mee. Er is natuurlijk wel één belangrijke regel: gevangen vis moet steeds terug in het water gegooid worden. Of de Semois niet gevaarlijk is voor kinderen? Het water is ondiep, dus ideaal: een natuurlijk zwembad met de stroming als wildwaterbaan inclusief! En dan heb je nog de avonden, voor mij de climax van de dag: Kampvuren zijn toegelaten – mits bepaalde regels. ’s Avonds koelt het behoorlijk af, dus lekker dicht bij elkaar rond het kampvuur met een wijntje voor de volwassenen, een marshmallow voor de kids. Het plaatje is gewoon helemaal perfect!


semois ardennen
kamperen


Naast het slow down leven op de camping, zijn er ook tal van activiteiten in de omgeving. Je vindt er tal van wandel – en fietsroutes en met de Semois in je voortuin heb je natuurlijk ook heel wat wateractiviteiten. Wij gingen kajakken, hieruit vertel ik alles in de volgende blog. De receptie heeft een mooi overzicht met alle mogelijke activiteiten en maakt met plezier een reservering indien gewenst.

Buiten leven, ik kan je verzekeren dat er geen betere manier is om je batterijtjes op te laden! Back to basic, niets moet – alles mag. En de natuur brengt een zekere rust met zich mee … Ik kan het jullie allemaal aanraden!! Reserveren doe je via deze link


kamperen Ardennen
Ardennen
kamperen
camping Poupehan
kamperen Luxemburg
kamperen
Ardennen
kamperen Semois