Hot in Nederland: boerderijcampings

Afstand Gent: 102 km
Wat: Kamperen
 


Boerderij Nederland

Mini campings in Nederland

Voor de lezers die al naar het binnenland van Nederland trokken, hebben het wellicht al vaak opgemerkt: Bordjes met “boerderij/mini camping”. Normaal proberen we altijd een camping te zoeken zo dicht mogelijk bij de zee, maar aangezien we dit weekend van het idee waren “go with the flow” en dus niet gereserveerd hadden ondanks het prachtige weer, trokken we naar de avond toe landinwaarts en zijn we bij verschillende boeren gaan aanbellen. Uiteindelijk strandden we bij camping De Zwenk. Je kent dat wel, het gevoel dat het meteen goed zit en je denkt: Op welke heerlijke plek zijn we nu weer beland.


boerdrijcamping
kamperen zeeland

Kamperen tussen de velden: Camping De Zwenk

De Zwenk was vroeger een boerderij waar privé paarden gestald en verzorgd werden. Ondertussen hebben de uitbaters er een zeer gezellige boerderij camping van gemaakt. Er heerst een familiaal sfeertje, de plekken zijn er ruim, je kan er je ontbijtje bestellen voor de volgende dag en wat ik zeer belangrijk vind: de faciliteiten zijn verzorgd. En uiteraard is er ook de rust, dit omdat het ten midden van een uitgestrekt natuurgebied ligt.

De camping ligt centraal gelegen in Schouwen -Duiveland eiland (wij noemen dit het tweede eilandje van Zeeland, kwestie om het een beetje te situeren;)), dus de ideale uitvalbasis voor uitstapjes naar zee, maar je staat ook in no time aan het Grevelingenmeer of aan het natuurpark van de Oosterschelde. Heb je zin in een fietstocht? De eigenaars regelen met plezier fietsen voor jou en je familie!

En ja, zoals het hoort op een boerderij heb je hier ook echte dieren! Ideaal voor de allerkleinsten. Zo zijn er schapen, enkele paarden, een pony, een echte boerderijpoes en geitjes. En ook jouw huisdier wordt met open armen ontvangen.

In Nederland heb je tegenwoordig héél wat boerderij of mini campings (Geef deze zoektermen in op google, en je hebt meteen een ganse serie aan adresjes). Het leuke is dat ze allemaal ten midden van de natuur liggen + slechts een beperkt aantal plaatsen kunnen verhuren. Ver weg dus van de overvolle massacampings. Ik zou zeggen: geef het een kans, het is echt een unieke en leuke ervaring. En heb je zin gekregen om specifiek naar de Zwenk te gaan? Alle nodige informatie kan je vinden op hun website.

mini camping Nederland
kamperen

Strandpaviljoen Perry’s

Yessssss, hier ben ik dan weer want we zijn in Nederland: Strandpaviljoentjes! Op aanraden van de eigenaars van de camping trokken we zondagvoormiddag richting het strand Brouwersdam te Scharendijke om bij Perry’s te genieten van een lekker aperitiefje.

Perry heeft meer een sfeer van een beachclub dan een strandpaviljoen vind ik. De aankleding en de menukaart nemen je mee op reis rond de wereld. In het zonnetje was het heerlijk zitten, instant vakantiegevoel. Op het dak van het restau hebben ze ook een mega mooi zonnedek. Persoonlijk vond ik het een beetje prijzig: 35 Euro voor een dubbelbedje. Maar staat een lazy day op de agenda, dan is dit zeker een aanrader! (En nog een tip: Elke zondag hebben ze een onbeperkt ontbijtbuffet voor 10 euro per persoon exclusief dranken en mits reservatie tijdens de zomermaanden. Als we dit nu eens op voorhand wisten … ).

Na de apero is het strand dat in een bocht loopt de perfecte spot voor een wandeling en letterlijk uit te waaien aan zee. Beetje wandelen, drinken, eten, of een dutje op het strand? Jullie zullen er sowieso van genieten, geloof me! x

Perry's strandpaviljoen
Perry's strandpaviljoen