Herfst opsnuiven in het Kluisbos

Afstand Gent: 45 km

Wat: Wandeling / Drinks


Het woord kluisbos roept altijd een zere nostalgie bij mij op: Het openluchtzwembad met de grote glijbaan! Toch raken we door één of andere reden nooit tijdens de zomermaanden in het plonsbad, maar een herfstwandeling is er deze keer wel van gekomen!


Kluisbos


Wandelen Kluisbos


Na een lange zomer (Voor alle duidelijkheid: je hoort met niet klagen), was het zalig om nog eens die typische herfstgeur te ruiken. En ook voor het oog was het geen tegenvaller: Gekleurde blaadjes overal, als ik het zo bekijk toch ook één van mijn favoriete seizoenen?


In het kluisbos zijn heel wat wandelroutes. Wij parkeerden aan het begin van het bos. Als je vierschaar Mond-de-l’Enclus ingeeft op je google maps, kom je er zeker op uit. Ik vond dit trouwens ook al een ideale picknickplek: vanop de heuvel kijk je uit op de pitoreske dorpjes in de verte. Er zijn ook enkele buggy- en rolstoelvriendelijke routes, dus voor elk wat wils! Voor ons was het een korte uitstap, dus slenterden er gewoon op los waar de paadjes ons brachten.


Bosbaar Kluisbos


Onze wandeling had wel een missie: de Bosbaar uitproberen ten midden van het Kluisbos. Indien je de wandeling naar de bar niet echt ziet zitten, er kan gezeurd worden: vlak aan de bar heb je een parking, namelijk Vierschaar 1. De bar bestaat uit natuurlijke elementen en tijdens ons bezoek stond alles in het teken van de winterse gezelligheid. Denk aan sfeerlampjes, vuurkorven, zachte fleecekes en een warme chocomelk met een verse brownie. Liever iets alcoholisch? Er is een ruim aanbod aan lokale biertjes op het menu! En ook aan de lieve viervoeters wordt gedacht. Verkocht? Check wel nog even op voorhand de facebookpagina: De Bosbaar is alleen open op zondag én als het weer meezit. 


Wat deed die buitenlucht deugd seg. Owyes – Mister Herfst, we zijn er klaar voor!Bar Kluisbos
kluisbos