Happy Little Place Vero: De Kalmthoutse Heide

Kleine geluksmomentjes, krijg je deze niet vaak op kleine geluksplekjes? Zo een kleine plek niet ver van huis die je instant gelukkig maakt. Na wat rondvragen klopt het zeker: Geluk hoeft niet in de grootse dingen te zitten en vind je ook gewoon dichtbij huis. In dit onderdeel laat ik de anderen aan het woord.

 

Vero, wat is jouw happy little place?


Van detoxen onder de Spaanse zon ...


Geen plekken waarvan ik zo ontroerd raak als een berglandschap, meren, rivieren, de zee met een prachtige rotskust. Deze schoonheid brengt me in een soort extase en tegelijkertijd maakt het me week.


Samen met mijn gezin tracht ik dat geluk minstens twee maal per jaar op te zoeken. Een ware detox kuur afgewisseld met cultuur en massa’s culinaire intermezzo’s. Kortom, we laten geen kans onbenut om al onze zintuigen hun moment van extase te gunnen.


Ik heb me meermaals afgevraagd of dat een leven vlakbij de mediterraanse kust me niet beter zou afgaan. Als kind was ik best jaloers op familie wonende in Andalusië. Werk hield me in België dus besloot ik maar om dat gevoel van ultieme geluk te doseren. Wat een zonde zou het zijn als ik er niet meer naar toe zou kunnen leven. Althans, dat is mijn coping strategie voor nu.... naar zo'n geluksplekje dichtbij huis


Hier, in België, tracht ik dezelfde schoonheden op te zoeken. Één van mijn favoriete plekken is de Kalmthoutse heide. Het doet me denken aan een zuiders natuurreservaat. Open vlaktes, meren, wit zand en grote vogels..


Ik ging er vaak wandelen toen ik mijn dochter 16 maanden geleden verwachtte. ‘Beweging zou de bevalling kunnen uitlokken’, zeiden ze me. Wel, ik deed er +16 dagen over. Maar wel in alle rust.


Bedankt Kalmthoutse heide voor je bijdrage en bedankt gelato man om me steeds van stracciatella ijs te voorzien alvorens ik de weide intrek!!