Happy Little Place Stefanie: De oude Leiearm

Kleine geluksmomentjes, krijg je deze niet vaak op kleine geluksplekjes? Zo een kleine plek niet ver van huis die je instant gelukkig maakt. Na wat rondvragen klopt het zeker: Geluk hoeft niet in de grootse dingen te zitten en vind je ook gewoon dichtbij huis. In dit onderdeel laat ik de anderen aan het woord.


Stefanie, wat is jouw happy little place? 


Leie
Oude Leie


De oude arm van de Leie, een magische plek… 


Corona heeft het gedaan! Waar ik mezelf niet toe dwong in mijn jachtig bestaan, kon corona doen… een plek waar de tijd even, bubbelsgewijs, lijkt stil te staan… dichtbij huis! De Leie en zijn oude arm te Bavikhove, zeker bij zonsopgang, zijn bijna magisch. Zoek jezelf een plekje in het gras, aanhoor het gekwek van de eenden op het water en zie de zon stijgen tussen de bomen… wat een beeld.


Oude Leiewandelroute in Bavikhove 


De Oude Leiewandelroute te Bavikhove, uitgestippeld door de provincie West-Vlaanderen, stond reeds geruime tijd op mijn bucket-list. Het is een 10,8 km lange wandelroute waar je regelmatig op echt bredere en smallere paden wandelt, het gras, de aarde en modder onder je voeten kan voelen, hierbij een weg banend tussen het hoog gegroeid duizendblad.


De route start op het dorpsplein te Bavikhove met genoeg parkeerplaats voor fietsen en auto’s. De pijltjes voeren je langs twee stukken oude Leiearm, bos, weide en historisch erfgoed. Geen terrassen deze keer, behalve op het dorpsplein natuurlijk. Niet getreurd, je komt zeker en vast langs vele plaatsen waar je je picknickdeken gemakkelijk kan spreiden. De versnaperingen en drank… daar ben jij zelf verantwoordelijk voor… de leuke plekjes en een magische zonsopgang… die krijg je cadeau.


Bavikhove


Ps: zin in nog meer foto's van Stefanie? Check zeker haar website, fenomenaal: https://www.stefaniekesteloot.com/ !