Happy Little place Louise: Het Brakelbos

Kleine geluksmomentjes, krijg je deze niet vaak op kleine geluksplekjes? Zo een kleine plek niet ver van huis die je instant gelukkig maakt. Na wat rondvragen klopt het zeker: Geluk hoeft niet in de grootse dingen te zitten en vind je ook gewoon dichtbij huis. In dit onderdeel laat ik de anderen aan het woord.

 

Louise, wat is jouw happy little place? Brakelbos


Het Brakelbos in de Vlaamse Ardennen 


Mijn kleine geluksplek: Het Brakelbos, een natuurgebied in de Vlaamse Ardennen. Een pareltje in mijn eigen streek! Het bosgebied ligt op het grondgebied van de gemeente Brakel en ligt pal op de taalgrens. Het bos heeft 2 toegangen. De eerste ingang is aan de Brakelbosstraat (een doodlopend baantje) met parkeergelegenheid. De tweede ingang is aan het dorp D'hoppe. D'hoppe is een gehucht van Vloesberg, in het Waalse Pays des Collines. Pays des Collines is een magnifieke streek in de provincie Henegouwen geliefd bij wandelaars, fietsers en motorrijders. Zeker een bezoekje waard!


Een leuke wandelroute is de Weerwolf Wandelroute, een route van 11 km. 


Nostalgie naar mijn kindertijd … 


In mijn kindertijd waren er een aantal gewoontes in het gezin. Een daarvan was gaan wandelen op zondagnamiddag. Voor die wandelingen trokken we steeds naar een van de bossen in de buurt, wat een luxe! Een van de favorieten van toen was dus het Brakelbos, prachtige herinneringen. 


Waarom dit mijn geluksplek is? Het bos heeft veel te bieden. Naast bewegwijzerde wandelpaden kan je vrij gaan wandelen en geraak je niet echt verloren dankzij grote wandelpaden/stroken die je tegenkomt. Het bos is ook niet zo groot. In het bos is er ook een beekje die langs steile ravijntjes stroomt naar de Zwalm. Heel leuk om met kinderen te passeren maar ook met jouw geliefde viervoeter die even de verkoeling kan opzoeken. In het voorjaar kan je genieten van het mooie lentetafereel. De wilde hyacint zorgt voor een blauwpaars tapijt, een streling voor het oog!


Het is een plaats waar je dus volledig tot rust kan komen. Dit dankzij de vele paden die je kan bewandelen en de grote massa mooi verspreid wordt. Je kan zelf jouw weg uitstippelen en op tocht gaan. HEERLIJK! Niet voor niets dat we hier nog steeds met de familie terugkomen, zelfs voor speciale gelegenheden zoals de verjaardag van mijn broer. Ook met vriendinnen trokken we al naar het bos. Samen met de honden, lekkere koffiekoeken en verse koffie in de thermos gingen we op pad. Hoe mooi kan het leven zijn!


Vlaamse ardennen
Wandelen Vlaamse Ardennen
Wandelen Brakelbos


Een goestje? Enkele tips in D’hoppe 


  • Caplette: Mijn persoonlijke favoriet! Het is een café/ plek voor het hele gezin. Binnen tref je een gezellige authentieke café met haardvuur. Buiten is er een groot terras met tal van zitmogelijkheden en een speeltuin. Zelfs de honden hebben een aparte plaats waar ze vrij kunnen lopen. Naast een drankje kan je ook iets kleins eten naargelang de kaart.
  • 't Barakske: Café met eet-mogelijkheden
  • Brasserie D'Hoppe: Nog niet geweest, maar ziet er wel altijd drukjes uit
  • Buiten deze stops in D’hoppe is er ook nog een ijskraampje op het heuveltje in Queneau, +/- 4 minuutjes vanuit D'Hoppe met de wagen. De ijskar, 't Quenootje, ligt midden in de velden tegenover het huis van de eigenaars. Op de picknickbanken kan je genieten van je ijsje! Dubbelcheck wel even of ze open zijn, dit hangt af van het weer en events.