De kempen doorkruisen vanop de fatbike

Wat? Activiteit

Afstand Gent? 


Zoals elke zomer stond weer een verrassingsuitstap met de familie van Pieterjan op de agenda. Deze keer gidste de gps ons naar het verre Hoogstraten. Wat gingen we hier doen? E-fatbiken doorheen de prachtige landschappen van de Kempen. Benieuwd naar de hoe-wat-waar? Check dan zeker onderstaande blog.


activiteit met kinderen
fatbiken


E-fatbike huren bij velofun 

Nieuwe plekken ontdekken in en rond België, heerlijk. Maar zeker fantastisch als je dit op een originele manier kan doen. Een fatbike is al origineel, maar helemaal als het elektrisch is. Eerlijk toch, lekker veel ontspanning en niet te veel inspanning? 😉

Je kan verschillende slots reserveren, wij kwamen toe rond 11 uur zodat we ook een lunchstop konden meenemen op onze route en boekten tot in de namiddag. Je kan kiezen tussen verschillende routes die duidelijk worden uitgelegd bij vertrek. Hiervoor download je een app en lees je de route easy peasy af vanop je gps. Op elke route worden verschillende stops voorgesteld, dus je hoeft hier helemaal niet over na te denken. Go with the flow. Het enige dat je wel moet doen is trappen, hoewel de aansturing van de fiets zeer makkelijk is en je hier zo goed als geen moeite voor hoeft te doen.


De spelregels

Je rijdt op het fietspad, maar de e-bike maakt best wel wat snelheid dus hou het veilig voor de andere fietsers op de baan. Helmen zijn niet verplicht, maar natuurlijk wel aan te raden bij dergelijke tempo's. De fietsen zijn ook ideaal voor (kleine) kinderen, er kunnen vooraan zitjes voorzien worden. Deze zitten mega comfortabel en voor de kids een super leuk gevoel, alsof ze zelf aan het stuur zitten. Zijn ze iets groter? Dan zitten de kids achterop de fiets met steuntjes aan de wielen.


Praktische info 

  • Adres: Bredaseweg 3A, Minderhout
  • Parking: Gratis bij velofun
  • Kostprijs: voor 3 uur betaal je €30 per fatbike, voor 4.5 uur betaal je €35 per fatbike. Per kind betaal je €5 extra
  • 2 volwassenen op een fiets is niet toegelaten
  • Reserveren? https://velofun.be/e-fatbike-duo/
  • Super handig: bij slecht weervoorspellingen kan tot 24 uur vooraf gratis gecanceld worden.


activiteit kempen
origineel fietsen
originele teambuilding