De Geierlay Hangbrug – de (bijna) langste hangbrug van Duitsland

Wat? (Avontuurlijke) wandeling

Afstand Gent? 360 km


Een must do in Duitsland: de Geierlay hangbrug

 

Hou je van mooie uitzichten en heb je geen last van hoogtevrees? Dan is een bezoekje aan de Geierlay Hangbrug iets voor jou! Deze Hangbrug in het Westen van Duitsland ligt op zo’n 4 uur rijden van Gent. Het ligt ook op zo’n 20 minuten rijden van de Moezel, dus ideaal om te combineren met een tripje aan de Moezel. De brug ligt ten midden van een prachtig natuurgebied, dus je kan er niet enkel je hoogtevrees op de proef stellen maar ook heerlijk wandelen.


De geierlay hangbrug pronkt nog vaak met de titel ‘langste brug van Duitsland’, maar helaas heeft de brug de titel enkele jaren terug moeten afstaan. Langste werd gewoon geschrapt naar ‘mooiste’, wat ik eigenlijk nog leuker vind 😊 Het is best wel een gek zicht om zo’n stukje staal over een vallei te zien hangen. 


Geierlay hangbrug wandeling


Wandelroute hangbrug Geierlay


De leukste optie om de brug te ontdekken is om dit te gaan combineren met een wandelroute. Wij deden de 'Geierlayschleife' wandelroute die zo’n 6,5 km lang is. Je wandelt eerst een tijdje door het bos, ga je onder de brug, doe je een pitte klim omhoog om uiteindelijk over de brug te wandelen: het hoogtepunt van je wandeling!


Deze is wel niet voor mensen die bang zijn van hoogtes: de brug is 100 meter hoog en 360 meter lang. Het meest ‘tricky’ vond ik dat de brug maar 85 cm breed was, dus als je op bibberende benen staat kan je niet altijd mooi in het midden lopen door de vele tegenhangers en word je nog meer geconfronteerd met de diepe vallei onder jou. Maar durf je het aan, dan krijg je een unieke ervaring in de plaats. Wat een magnifiek zicht op de vallei heb je vanop de brug!


Geierlay waar parkeren
wandeling Geierlayschleife
Mooiste wandeling Duitsland
wandelen met kinderen Moezel
wandelen Moezel
wandelen hangbrug
wandelroute Geierlay hangbrug


Praktisch wandeling Geierlay

 

 • Je kan de brug niet met de auto bereiken. Betaald parkeren kan in de plaatsen Mörsdorf of Sosberg. Volg de signalisatie in het dorp naar de verschillende parkeerplaatsen.
 • Bovenstaande dorpjes zijn niet echt het bezoeken waard, dus hier kan je niet echt gezellig in rondslenteren. Hou er ook rekening mee dat er beperkte horeca aanwezig is
 • In Mörsdorf kan je kiezen tussen vier verschillende parkeerplekken, van P1 tot en met P4. Hoe lager het nummer, hoe minder ver lopen naar de brug.
 • In tegenstelling tot vroeger hoef je niet langer entree geld te betalen, maar je betaalt in ruil wel voor je parking. Reken op zo’n 2 euro voor uur.
 • Deze hotspot is behoorlijk populair, zeker op een zonnige zondag op het middaguur zoals bij ons het geval was. Woeps! Ga dus in de vroege ochtend of in de late namiddag en niet zoals ons in het midden van de dag.
 • Eenmaal in het park staan verschillende wandelopties aangeduid op een kaart:
  • De kortste weg naar de brug is 1,5 km wandelen. Hier wandel je heen en terug dezelfde route en ga je de brug 2 x over.
  • ‘De Geierlayschleife’ is een wandelroute van ongeveer 7 km en neemt je mee door het bos, de vallei, onder de brug en op de brug.
  • Hier vind je extra info over de wandelroutes in het gebied.