Citytripje Delft: Als wetenschapper aan de slag in TU Delft

Afstand Gent: 160 km

Wat: Originele activiteitdelft


Citytrip Delft 


Ik vind het persoonlijk het leukst om een stad te ontdekken al slenterend op je gevoel. Straatje in, straatje uit. Snuisteren in de lokale winkeltjes. En natuurlijk: af en toe een eet – en drinkstops in te lassen waarbij je meestal de schattigste adresjes, toevallig 'op den bots’ ontdekt. Delft straalt zo'n gezellige vibe uit waar dit allemaal perfect mogelijk is. En vooral de "kanaaltjes" die de stad doorkruisen maken dit plaatje helemaal af! Kers(t) op de taart tijdens onze uitstap: Delft in een Xmas proof jasje. Het eerste weekend van december, dus eerste echte kerstmarkt van het jaar! Niet dat wij Belgen niet goed zijn in het plaatsen van kerstversiering in de steden, maar in Nederland was het alsof je op een echte Xmas wolk liep: de lichtslingers over de kanaaltjes, de zeteltjes met warmers en fleecekes op alle terrassen, elke bar die binnen helemaal werd aangepakt met advent takken. Het was genieten! Daarnaast sliepen we ook in een mega gezellig hotel, een authentiek pand aan één van de vele watertjes in Delft. Ons adresje?


citytrip delft
Delft


Wetenschapper voor een dag


Dusja, Delft is ZEKER de moeite voor een weekendje weg! Maar laat ik nu efkes tot het punt komen van deze blog. Wandelen, eten, slaapadresje, … hiervan vind je al heel wat online informatie terug. Maar wat voor mij een mega unieke (kidsproof) uitstap is als je in de buurt bent: Science Center of  Delft. Dit museum is gelinkt aan TU Delft, oftewel de Technische Universiteit van Delft. Ook al is dit eerder op kinderen gericht, ook wij vonden het leuk om wetenschappelijke experimenten zelf aan de lijve te ondervinden.


Geen standaard museum waar vooral geluisterd moet worden (want hier ben ik zo slecht in 😉). Hier mag je zelf op onderzoek uitgaan, en dat maakt het museum zo apart. Nu begrijp ik beter hoe de graden van de vleugels van een vliegtuig gekozen wordt, heb ik geleerd hoe ik een vliegtuig veilig aan de grond moet krijgen via een simulator, begrijp ik waarom Nuna de snelste zonneauto van de wereld is en ga ik beter niet aan de slag als bouwingenieur in een gebied waar aardbevingen voorkomen - mijn zelf gebouwd torentje hield het niet zo lang uit.


Science Center Delft
Vliegsimulator Delft
Delft met kinderen


Jip, wetenschap kan leuk zijn! Eerlijk is eerlijk, musea meestal niet iets waar je mij mee gaat plezieren. Maar dit museum legt aan de hand van leuke proeven heel mooi uit hoe de wetenschap in elkaar zit. Naast het ‘science’ gedeelte, kan je er ook aan de slag als een mini ingenieur in één van de vele werkplaatsen. In de werkplaatsen wordt volop gewerkt aan nieuwe projecten. En als bezoeker kan je hier je steentje bijdragen. Zo zijn er bijvoorbeeld workshops waar je een robot bouwt of een vliegtuig ontwerpt.


Wil je dus zelf aan de slag als onderzoeken in het science center in Delft? Je kan er alle dagen terecht van 10.00 tot 17.00. De prijzen: Volwassenen: € 7,50 p.p. Kinderen: € 4,50 p.p. Peuters: Gratis Extra info om je bezoek te plannen? Hier vind je alle informatie: https://www.tudelft.nl/ (Nog een handige tip: De dichtbijzijnde parking is parking zuidpoortgarage Delft)