About

Why?

7 jaar in het buitenland en dan de beslissing om terug te keren naar België. Dat we toch een beetje schrik hadden om in de dagelijkse sleur terecht te komen, kunnen we niet onder stoelen of banken steken. De grootste truc was om hetgeen we geleerd hadden in het buitenland toe te passen in eigen land: Een leven op te bouwen waar je niet leeft van vakantie naar vakantie, maar kleine oplaadpuntjes inplant in je weekends dichtbij huis.

Mijn missie van dag 1: Op zoektocht gaan naar nieuwe prikkels dichtbij huis. Ik scheurde interessante artikels uit magazines, las allerlei blogs over roadtrips dichtbij, minstens één keer peer maand stond een nieuwe wandeling op de agenda, … De voorwaarde: deze mini ontdekkingen plannen we het liefst zo ver mogelijk weg van toeristische hotspots zoals de grotten van Han, de Antwerpse zoo of Mini Europa.

Met deze blog wil ik mensen inspireren om in het weekend of op een vrije dag erop uit te trekken, nieuwe zaken te ontdekken en een streepje vakantiegevoel te beleven niet ver van huis. Om er een officiële term op te plakken: Micro-avontuur te implementeren in je leven. Je hoeft dus helemaal niet de vlieger op, een 5*resort met zwembadcomplex te boeken of de adrenaline kick van een bungeejump te voelen om te genieten. Avontuur kan je ook gewoon beleven dichtbij. Je zal zien, in no time zijn zowel je emotionele als fysieke batterijen weer opgeladen.

In de volgende blogposts deel ik mijn tips & tricks op een haalbare afstand vanuit Gent of zelfs gewoon van thuis uit. Als ik jullie kan inspireren met mijn nieuwe ideeën, dan is mijn missie van deze blog 200 % geslaagd!

Enjoy the trip!


XX A