Rueda wijnen: A Happy little moment in je glas

Wat? Wijntip


Deze blog wijkt misschien wel af van de standaard artikels, maar aangezien eten – en lees vooral goed eten – een belangrijke rol speelt in mijn leven, vind ik het leuk om jullie ook op deze manier te inspireren. Want geef toe, heerlijk eten, is toch ook een zekere vorm van happy little moments?


Onder de noemer “eten” is het niet enkel het eten dat op je bord gepresenteerd wordt dat belangrijk is, maar natuurlijk ook de drank die je erbij serveert. Door mijn vorige job als PR manager met heel wat wijnklanten is er voor mij een nieuwe wereld opengegaan. De Rueda wijntjes is zo’n groep die mij is bijgebleven. Waarom? Fris, zacht en een opvallende kruidige smaak. Spaanse Rueda wijn 


En waarvoor staat Rueda nu precies gekend in de wijnwereld? Rueda is de belangrijkste wijnregio in Spanje voor vooral de witte wijnen. Al in de elfde eeuw werden ten zuiden van Valladolid witte wijnen gemaakt op basis van de Verdejo die dan weer de belangrijkste druifsoort is van de regio. De populariteit van de wijnen komt grotendeels door deze lokale druif, met zijn aromatische kracht en goede zuren. Rueda is dan ook wel gekend als de betere wijnen van Spanje.


Tijdens een event mocht ik verschillende Rueda wijnen met bijhorende gerechtjes uitproberen. Heerlijk! En uiteraard deed ik dit thuis graag nog eens over voor onze gasten. De Rueda had ik al in huis, nu nog een lekker visgerechtje! De wijn gaat namelijk goed gepaard met visgerechten. Ik probeerde de pasta met venusschelpen en een creme van courgette uit. Aangezien het een groot succes was, hier even de link.


Dit gerecht in combinatie met een top wijn, dat we met plezier lang aan tafel hebben gezeten die avond is een feit!